Skip to content

Benelux Championship

Zaterdag 11 februari deed ons FTC-team mee aan de Benelux Championship bij Sint Lucas in Eindhoven. Hieronder lees je een kort verslag door een van de deelnemers.

“In de ochtend is ieder team in een presentatie beoordeeld op verschillende kwaliteiten, zoals het ontwerpproces van de robot en het inspireren en motiveren van anderen voor wetenschap en techniek. Ook was er de gelegenheid om oefenwedstrijden te rijden met andere teams.

Tijdens een oefenwedstrijd brak één van de grijpers van de robot af. Gelukkig wisten de bouwers dit op te lossen voor de echte wedstrijden begonnen. Ook de wedstrijden zelf verliepen niet vlekkeloos. Maar zonder al te veel stress werden tussen de wedstrijden reparaties verricht en is zelfs de programmering van de robot nog aangepast!

Aan enthousiasme ontbrak het ons team niet, met een cheerleaderdansje en een yel die bij iedere wedstrijd te horen was. Ook hebben we heel veel teamleden en vrijwilligers voorzien van groene haren!

We hebben drie van de vijf wedstrijden gewonnen en zijn daarmee op de dertiende plaats geëindigd. Helaas was dat niet goed genoeg voor een plek in de finale. Toch hebben we vol enthousiasme naar de spannende finale gekeken en meegejuicht voor andere teams uit de buurt.

Het was een hele mooie dag, vol grappige momenten, spannende wedstrijden en natuurlijk heel veel gezelligheid. Bedankt supporters voor de verbale en mentale ondersteuning. Wij zijn erg trots op de inzet van het team en hopen dat we volgend jaar meer geluk hebben bij de wedstrijden!”

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email